Matabre relleno (tlttt hs)
szerk. 2007.01.15. 16:27
Matambre relleno (tlttt hs)
Hozzvalk: 1,25 kg marhahs s bors 4 tojs 30 dkg tejben beztatott zsemlemorzsa 4 kanlnyi aprra vgott petrezselyemzldje 3 gerezd zzott fokhagyma 2 kanlnyi rlt piros paprika 10 dkg reszelt sajt (parmezn) 1 hosszban cskokra vgott srgarpa 3 slt paprika 5 kemnytojs |
 |
A marhahsszeletet jl megtiszttjuk a zsiradktl, s sval, borssal fszerezzk. Elksztjk a tltelket: a habosra kikevert tojshoz hozzadjuk a beztatott zsemlemorzst, az aprra vgott petrezselyemzldjt, a fokhagymt, az rlt piros paprikt, a reszelt sajtot, s ezt is szzuk, borsozzuk. A jl sszekevert masszt rkenjk a kitertett hsszeletre, s arra rfektetjk - egymstl egyenletes tvolsgban, ngy adagban - a srgarpacskokat. A hs egyik (keskeny) vgre elhelyezzk a slt paprikkat, azokra pedig a megtiszttott kemnytojsokat, s innen indulva vatosan felgngyljk a hst. A tekercset gyapot crnval jl sszektjk (-varrjuk), vgl hll fliba burkoljuk, s hrom ra hosszan, forr vzben fzzk. A kiftt hst egy prselbe (vagy egy sly al helyezzk), s a felszeletelse eltt, 24 rra hidegre tesszk. (Tlalhatunk mell saltt s valamilyen szaftot is.) |
|