Quimbos tojsok
szerk. 2007.01.15. 16:28
Hozzvalk: a tojsokhoz: 5 tojssrgja 3 dkg porcukor 3 dkg kukoricakemnyt a sziruphoz: 30 dkg cukor 3,5 dl vz 0,5 dl rum a chantilly krmhez: 20 dkg tejfl 5 dkg porcukor 1 dkg vanlia esszencia |
 |
Habver tlba tesszk az 5 tojssrgjt, hozzadjuk a porcukrot, s (gppel) habosra kikeverjk. Ezutn beletesszk a kukoricakemnytt is, s addig keverjk, amg teljesen sima lesz. Vgl a kis papr pudingformkat hromnegyedkig megtltjk ezzel a masszval, majd stben szp pirosra stjk. A tojsok utn elksztjk a szirupot: a cukrot megpirtjuk, majd a vzzel felfzve felolvasztjuk, s miutn kihlt, belekeverjk a rumot. Vgl a chantilly krmet ksztjk el: a tejflt a porcukorral s a vanlival kemny habb verjk. A megslt quimbos tojsokat (a papr pudingformkkal egytt) belemrtjuk a szirupba, majd ktfel vgjuk s megtltjk a chantilly krmmel. A fellett „nappage”-val (sr, fnyest sziruppal) festjk. J hidegen tlaljuk! |
|